Full Breastfeeding

Hi mommiess, nak tanya normal ka baby sebulan susu masih tak banyak. 2 oz tiap kali pam . Mommies ada petua / makanan nk banyak kan susu :(#bantujawab #firstmom

5 Balas

jgn slh faham. apa yg awk pam tu bukan kuantiti susu bdn. tu kuantiti yg pam blh keluarkan. in fact klu awk jaga makan minum btul2, susu bdn mesti ok if ank fully bf .

2 oz each sesh tu normal rasanya untuk sebulan. nak tahu cukup ke tak, jangan tengok yield susu, tengok signal dari anak cukup susu atau tak.

normal ..ank sy nk dekat 2 bulan mnum 2 oz lagi ..tpi kalau baby df sbnrnya byk dia mnum ..pump dgn df tak sama amount..

dah direct bf ke pastu ada pam dapat 2oz tu?