bayi meneran

mommies,nk tnya normal ke bby sbulan 6 hari suka meneran smpai merah padam muka. kadang2 smbil mnyusu bdn dia meneran,lpastu trlepas puting dia marah 😂 tp bila tengok tahi dia, biasa . tahi normal susu bdn..takde keras ke apa.. cuma tu la stiap kli nk berak mesti meneran, stiap kali meneran mesti berak n kentut. perut tak kembung.. bby sy xpernah kembung. cuma nk tahu normal ke bby dok meneran2 mcm tu. ada ke bby mommies lain alami sama mcm bby sy?ingintahu #seriusnanya #pleasehelp #firstmom #bantusharing #firstbaby

10 Balas

sama la anak sy pun dh masuk 25 hari .. sambil menyusu sambil buat bunyik meneran sambil kentut kuat muka merah dahi berkerut .. risau taiknya keras ke apa tp bila tukar okay je 😂 newborn mmg mcmtu kot?

2y ago

sy rasa mmg mcm tu laa. mcm bby sy time dia meneran tu kne letak dia kt prmukaan rata mcm katil ke. xboleh time kendong.. nnti dia xpuas mngeliat lpastu melalak😂

sy rasa normal sis. adik sy pun mcmtu masa kecik dlu🤣🤣 comel je tgk muka dia meneran. pstu sy suka usik dia. semua da jadi kenangan skrg tgh tunggu ank dlm perot sy pula😆

2y ago

hahahah comell

Dia mcm geram kan mmy?? Yaa normal tu smbil dia genggam tangan dahi berkerut tu hahahaha.dia sbnar nya lapar tp dalam masa sama nk berak🤣🤣🤣tu yg geram tu jgn risau

2y ago

yeee betul smbil gengam tgn,brkerut2 merah muka. pastu melalak kuat gila. xpernah2 melalak kuat mcm tu.😂 dia yg mneran,kita yg dimarah 😂

Sama la...😍😂 baby saya pun ske meneran Bila nak poopoo..Lepas Dah poopoo Dia lega..pastu lapar nak nen nen ...

2y ago

mcm bby sy meneran lepastu dah berak, trus xnk tido. ajak main pulak . ajak time 2 pagi pulak tu 😂😂 dah la buntang mata 3 4 jam . takde kelibat sy depan dia,dia start ek ek ek😂

normal je sis baby duk meneran tu. usus baby belum matang. klau poo2 dia normal,xde mslh. ank sy pun mcm tu

2y ago

smbil mneran ,trlepas puting pastu melalak marah kita . kuat pulak tu volume dia 😂😂 rasa smua bby mcm ni kot prangai

normal sis...baby sy dulu tak berak pun meneran,kalau berak tu lg kuat bunyinya..hehe

2y ago

agak2 bila ehh hilang tu.. ksian nengoknya 😂

bby sy pun sme cmtu,meneran mse netek,abis ditarik mama pny pting..sakit woo. 😆

2y ago

kann sis ..perangai sgt..bile bby sedut pting balik,ketap bbir mama 😆 ank sis brp bulan?

salam.. nak tanya normal ka klw keluar darah koko trimaster pertma

Normal sis🤗 org tua kata teran daging.

2y ago

hakk ah. ramai ckp teran daging. daging ke tahi😂😂😂

normal 😂 saja nak panickan mommy tu..

2y ago

kannn. aduhh sabar jelah