Baby tak gerak aktif #28weeks

Hi mommies,nak tanya lh.. Saya skrg dah 28weeks pregnant,tapii baby macam kurang aktif je sejak menjak ni.. Macam² dah buat.. Makan ais.. Suluh lampu, Main² dengan dia, bagi dengar surah, tapii macam kurang gerak je.. Bila scan Alhamdulillah semua okay je.. Risau jadinya 😓 Boleh bagi tips atau pendapat tak apa perlu saya buat.. Nak bagi baby ni aktif.. #pleasehelp

2 Balas

sy lain plk, 28w 3days ni aktif je memanjang kalau dy snyap tu dia tido la tu kot. tp kalau dy lapar hmm no komen . kalau tgh makan tu amboi2 mmg ngilu la dy bergerak n kick. nk2 kalau mnum susu coklt yg sejukz makan donut 🤣🤣🤣🤣🤣... kalau minum air kosong automatik dy diam je . lgsg tkde prsaan even air kosong tu air sejuk jugak. ble pegang fhone tgn ltk atas perut dy akn tolak la tgn sy tu . sje kacau umi dye .😖😖

2y ago

haha tulah hope2 la sihat smpai ddh brnk nnti..insyaAllah aamiin tq sis🙈

Yg penting cukup gerak 10x sblm 9pm. Klu waktu pagi bby kurang gerak, myb sbb awk buat kerja. Mmg kena rehat & tekan2 sikit perut bg bby gerak.

2y ago

Okay baik, terima kasih ya 😊🥰