Breastfeeding

Hi mommies, Minta tolong beri pendapat. Air susu mummy semakin sikit,and baby pun tak berapa kenyang?. Apa yang bagus dan sesuai untuk mummy tambahkan air susu? #AnakPertama

9 Balas

Org ckp minum air longan & red dates.. minum susu boster.. semua sy try tp ttp kurang sbb hormon pon ye klu Kate x blh stress.. hari2 stress.. x blh jangka kn bila mood dtg.. so sy try ambik pil hormon alhamdulillah mnjadi.. nk2 sy ambik perancang mmg gangu hormon.. blh try..

4y ago

Harga x tentu.. sy sllu beli combo.. Ade 1 botol 60capsul Ade 1 botol 120capsul.. klu Watson Rm 109 = combo 60capsul x 2.. harga x tentu sllu kdi2 buat promosi.. klu farmasi lain lak harge.. kdi sped99 pon Ada jual blh cri.. Ade 5 jenis package.. klu nk try dlu Ade jual kotak.. tp janrang x mnjadi sbb ne ubat naikkn hormon kn.. Combo by 2 free 1 = 120capsul × 2 + 60capsul Combo 2 = 60capsul × 2 1 botol = 120capsul 1 botol = 60capsul Kotak = 10capsul

Boleh cuba OMB ni... Mana tahu serasi.... Real food... Buah2 tu semua boleh makan... Sy amalkan tgh preggy.. Tuk naikan HB.. Alhamdulillah... Serasi dgn sy... Lau mummy nk cuba... Tu ada no tel... Mummy jgn stress...

4y ago

Ok tq sis,nanti saya try contact

Saya byk kan minum air,,oleh sebab saya exclusive pumping mom,tiap kali lepas pam saya minum susu,tp mmg jenuh la sikit asyik nk kene bancuh je.hihi.tp alhmdulillah,next pam bole juga dpt 2x baby minum

Sis, cuba minum susu + kurma... saya minum tu mesti baju basah... baby pun kenyang... or try shaklee alfafa complete... supplement tu blh tambah susu n senang nak buang air besar...

4y ago

Hi sis... saya pernah cuba juga... masih ada lg... x habis... pengalaman saya... just mkn corn n susu + kurma... minum air byk.. bagi baby kerap hisap susu... nnt makin lama susu sis boleh byk... jgn risau... jgn stress klu stress tgk muka baby je... 🥰🥰🥰🥰

Kalau i, I makan anything yang buat I happy and I akan make sure demand and supply tu sentiasa buat. Lagi banyak baby hisap lagi banyak susu you ada.

Sy minum air horlick suam, alhamdulillah bnyak susu.. Smpai ank 2 tahun menyusu..

Jgn stress. Tu keyword nya. Kerap minum air masak. Dan biar baby kerap latch

Minum air suam byk Dan jgn stress

baby berapa bulan da sis?

4y ago

Baby dah nak masuk 9bulan 27hb ni. Sorry late reply,busy sikit urus anak sampai lupa nak reply komen mommys😊