ikut perubahan hormon sendiri kan ??

Hi mommies,,maaf nk tnya soalan personal sikit ni sbb ada org mntk tlg tnya,,dia nk tahu sngt🙏🏻warna puting susu badan kita ni cerah atau gelap sbnr nya setiap org berbeza & ikut perubahan hormon kita kan ?? Boleh ke kalau gelap, nak cerahkan ?? 😅 #ingintahu #bantusharing #seriusnanya

2 Balas

cerah atau gelap base on variasi genetik manusia😊. . tak perlu buat apa² sis. . just keep cleaning on yours nipple so tidak la nanti tersumbat. . ada sebab kenapa Allah ciptakan begitu kerana baby newborn ni penglihatan dia terbatas. . mereka hanya nampak warna hitam,putih dan merah. . so baby tahu nak cari susu bila kita suakan 😊

3y ago

it ok, memby your friend tak tahu, so sis boleh share knowledge dengan dia. . saya tiada tip sis. . biasa sapu minyak zaitun safi warna hijau tu je 😊

Normal lah orang Melayu totok, warna puting gelap. Nak pink ni either Asia Timur (Korea Jepun China) takpun orang putih, yg mata pun biru hijau semua tu. Tak payah nk bleach puting semata nk cerahkan, tak elok pun. Lagipun benda yg takkan tayang kt orang lain, janji suami suka dan puas hati okay lah.

3y ago

tu la kan tp kesian dia sbb ad yg pertikai siap tnya knp nipple dia gelap,,mcm la dia thu knp sbb semua tu kn kejadian Allah yg cipta,,org tu banding nipple dia ckp dia punya cerah tp yg dia ni gelap🤦🏻