Bacaan Jaundice Tinggi

Hi mommies. Hari ni baby warded jaundice umur 8hari. Fully breastfeeding. Tapi jaundice tetap naik. Adakah pemakanan ibu juga menjadi faktor bacaan jaundice baby naik??? Buntu, tak tahu nak buat apa. dah susukan baby sekerap y boleh. Akhirnya warded jugak 🥴 #ingintahu #pleasehelp #ciknaLicious #BabyBoy

Bacaan Jaundice Tinggi
35 Balas

ibu elakkan makan lada hitam, kunyit, bawang putih. itu punca jaundice.. baby saya jaundice terus elak makan tu atas nasihat Dr. terus jaundice cepat drop

sayaa masa hri keberp blas enth anak kne ambik drh sbb kuning lmbt turun masa tu 8 dia nk 5 ..27 ni hrp kptsn drh ok lahhh amin ..jgn lah ambik drh lagi

sy topup formula utk bg baby kerap berak.. kalo bf saja xckup.. 3x naik bacaan kuning ke4 kali turun dah.. sy mnum air cincau hari2 sepanjang bby kuning

mcm sy misi ada suruh stop bg susu badan , bg susu fm , sy bagi ank sy similac gold , baru turun kuning , dah turun kuning sy sambung bg susu bdan ,

sy suggestkn pump susu, bg by botol kerap la susu, klau df tatau brpa oz, sy buat mcm tu, tak bg fm pun

tali pusat dh luruh ka.. kalau tali pusat dh luruh kuning akan cpt turun..misi kk bgtau kt sya

2y ago

anak saya dah luruh.cumanya kuning nya kejap naik turun

nurse haritu pesan kalau baby kuning jgn makan jamu, halia, lada hitam.

Wkt saya dlu, doc ckp makan yg panas2 xblh.. mcm jamu.. halia..

bagi susu formula.. sy pon buat mcm tu je.. doktor tak marah..

jgn minum kopi atau milo..stop sekejap..susu xpa