Minum Air Gula

Hi Mommies, Boleh tak share any tips untuk first time nak kena minum air gula. Baca komen2 semua mostly condition tak okay lepas minum. So jadi takut 🥲😅 Kalau ada yg boleh share tips2, mohon bantu #firstbaby #firstmom #ingintahu

11 Balas

Saya baca juga komen2 sblum nak minum air gula smua rata2 bagi feedback negative … Tp bila saya minum , ehhh sdap pula airnya mcm air fanta oren sjuk2… Takde la manis sngat2 pun for me ok lagi blh ditelan lagi even kalau minum 2-3 teguk🤣 Rasa sdap pulak mcm xckup sebotol🤣🤣🤣 Maybe sbab time preggy ni saya suka makan minum manis so takde masalah la nak telan air manis gula tu😅 Saya terus kena suruh minum depan doctor tu skejap je abis terkejut doctor tu hahaha. Alhamdulillah xsangkut gdm.

Tips die, jgn bc komen2 semua nie. Kalau u baca, mmg semua ada dlm kepala u lah. Its like Law of Attraction. Fikir negative, jadi negative. Fikir positive, jd lah positive. Pergi KK with clear mind, minum air manis one shot, duduk 1 sudut x boleh nampak org, scroll phone sampai penat, lpas 2 jam, ambik darah, balik dah boleh makan. Kalau fikir mcm2, x muntah dlm 2 jam tu x apa, kalau muntah, repeat balik air gula tu hari lain. Dah kena berpuasa semula dan dtg KK semula. Leceh, byk keja pula.

10mo ago

Setuju juga! Saya pun tak pernah baca atau minta tips daripada siapa2 pun termasuk lah family saya sendiri. Hehe Saya ikut cara saya je. Alhamdulillah everything went well

saya pun first mom and first time minum juga huhu first2 tu sy try seteguk dulu perghhhhhh paduuuuu 😂 dalam masa seminit juga saya habiskan, kena minum panas2 tauuu klu boleh cepat2 habiskan 😂 lepas minum tekak jadi kembang je rasa nak muntah tapi di sebabkan misi pesan.."kalau muntah bagitau ye, kita bagi tarikh utk minum air gula" di sebabkan mengenangkan rasa air gula saya pun balik rumah g tido dulu lepas 2jam datang kk ambil darah and settle.

Rata² saya baca suruh minum one shoot..tapi saya tak boleh, kena minum sikit² 😂 Masa first pregnancy minum sikit² dapat air suam..lepas minum rasa loya2...nasib standby minyak angin 2nd pregnancy ni pun sama minum sikit² sbb dapat air panas perisa oren 😂 kalau sejuk mungkin lagi sedap...kali ni tkde rasa loya mungkin sbb dah sapu minyak angin awal²

saya minum yg swasta punya , sedap rasa air fanta oren tu . rasanya air coke lagi manis kot hahaha tapi lepas minum tu memang kena baring chill2 je . sebelum minum mmg negative je fikir , sekali dah rasa ehhh not bad lahhh

Saya first time haritu takut jugak. Tapi okay je cuma lepas tu kena duk dalam kereta baringkan seat baru la tak rasa sgt perut menggelodak. Yg penting, dtg awal2 pagi supaya dpt air gula yg suam sikit hihi

Sye mse minum tuu tak pikir ape teguk jee jangan bnti klau bnti nnti lagi seksa nak hbis kan..pejam mate teguk je smpai hbis🤣

Minum je mcmana pun, bagi habis🤣🤣 saya dua kali kena minum sbb family history, masa 15w & 28w

Elak makan manis, banyak kan minum air kosong sebelum nak minum air gula tu.

10mo ago

Sy minum air gula sambil tutup hidung 😂 sy tak blh mnum 1 shot nak termuntah rasa. Mgkin org lain blh

Hahaha minum je xyah fikir bukan2.. lpas mnum rehat dlm kete. Hehe..