Makan panadol

Hi mommies2, sye nk tye pregnant dh msuk 7 bulan tiba2 selsema dgn sakit tekak pergi klinik die just bgi panadol je.. ubat tu pun sy tk mkn sbb risau. ada cara lain tk utk hilangkan 😭 tk tahan sakit tekak ni dgn selsemnya mlm susah sgt nk tido 😭#firstbaby #pleasehelp #firstmom

7 Balas

untuk ibu prgnant . panadol paracetamol je bleh mkn . sy hritu mase prgnnt kerap demam smpai xbgun . rela xmkn ubat . smpai kne gih hospital . last² doc kate awk ubat paracetamol bleh mkn . dia bg telan kat situ . dri 39 trun 37 suhu . mmg ok . lepastu sy klu skit kepala sy telan je sebiji n rehat . menjadi . ubat tu tkpe tu ibu mengandung . jgn ubat sebarangan

Kalau inforn doc prgnat, doc akan bgi ubat sesuai untuk kita. Saya hri tu kepala sakit sngt, prgi emrgncy, cek BP tinggi, kena ddk kat emrgncy skjp dorg nk pntau, smpai la BP normal, balik tu doc bagi paracatamol dgn ubat angin. Saya makan prcmtal 1 biji je dah lega pdhal dos doc bagi sekli makan 2 biji. Kalau ubat angin bila btul2 prlu baru makan doc kata😊

panadol normally blh mkn for all ages & stages except baby of course, saya pn bru baik demam, btuk & selsema, so saya mkn panadol tu, than saya bli jungle house pnya madu 40g je, saya bncuh dlm tumbler 400 ml, guna whole 40 g tu + ekstrak lemon 2 sudu kcik (up to your tolerance sbb saya x suka msm sgt) trus ok lps hbis 1 tumbler utk 1 hri

kalau doktor dah bagi tu maknanya selamat. panadol tu pun ubat paling selamat nak makan. dari nak tahan sakit baik ambil je. takdenya doktor nak bagi benda yg akan effect kandungan sedangkan dia dah nampak pesakit tu mengandung

penadol dr klinik blh je sis...jgn penadol yg bli² kat kedai....doc lbh taw ap kolita blh ngan tak blh

panadol boleh makan. jangan risaum better treat dr awak sengsara menahan mami

Dr tak bagi la klau takleh makan. Adoi