Please share pengalaman breastfeeding tak kira lah direct feed atau EBM sehingga usia 1-2 tahun

Mommies yg hebat semua yg berjaya bf kan anak sehingga umur 1-2 tahun boleh share pengalaman macam mana uolls maintain susu banyak & buat apa kalau susu drop? Saya nak baca pengalaman utk ilmu masa akan datang. Tq.. #bantusharing

15 Balas

saya takda ap² tips. cuma saya selalu minum horlick sebb dia milk booster untuk sayaa. kerap bagi sampai anak 2 tahun 3 bulan. dia stop sendiri.

2y ago

Ohh yeke.. Baik2 sy kena tambah pengambilan air lagi lepas ni

Cuba increase one or two more pump, minum banyak soup ke air Dan lactation produk untuk increase supply.

2y ago

Ooo utk kosongkan breast la maksudnya marmet pun boleh kan

Anak first sampai 2 tahun . Sy banyak makan bubur kacang hijau n sayur pepaya muda di rebus . Tu jer

2y ago

Ok sy nak try

anak sy lelaki menyusu sampai 4 tahun ..

2y ago

Wahh apa rahsia sis maintain susu badan sehingga anak dah besar tu?

sy amalan kn jus mutyara