Bayi newborn mengempeng

Mommies yg ada bayi newborn rasa sakit tak masa anak tengah mengempeng? Masa menyusu latching dh betul, masa mengempeng pandai pula dia tolak areola keluar sbb nk hisap puting je #pleasehelp #bantusharing #ingintahu

4 Balas

Kalau sakit means latching tak betul sis. Tu je jwpan nya. Jumpa lactation couselor and sementara tu cqri kt youtube cara latching yg betul. Nama pun mengempeng, bkn nk susu. So normal klau dia main2 dgn nipple. Bykkan ilmu penyusuan ya. Bole follow nad masrom ig/ tiktok