Curious ?

Hi mommies , weeks berapa kita boleh tahu jantina anak kita eah ? Saya 12 weeks 4 day . Teringin nak baby boy sebab belah saya , ramai girl . Kalau belah suami , anak buah ramai boy . MIL nak cucu girl pulak . Acano ni ? ?

15 Balas

saye hritu 17 week scan doc dpt detect jantina tpi saye just iyekan je sbb byk kwn2 saya scan dpt tu kluar dpt laen sbb tu saye just iyekan je..x kesah laki ke pompan asl selamat dan sehat sudah🤗🤗👶🏻♥️

Kalau bernasib baik seawal 17weeks dah boleh tahu jantina. Tapi saya scan masa 17weeks baby dok kepit, so tak nampak jantina. Then baru je scan tadi 20weeks alhamdulillah dah nampak jantina baby.

Esok sya ada appointment O&G d hospital,tak sabarnya..sbab doc akn scan kan..hrap la bole nmpk jntina..tapi sebenarnya sya tak kisah pun jntina apa,yg pnting bby sihat..

Saya 18w dh tau .. tpi dkt hosp kerajaan mse details scan .. pasto 22w g swasta pon same jntina . Sioa bby tunjuk dgn jelas lagi jntina

Saya dh 21week blum nampak jelas jantina, haritu dah scan tp tu lah, mybe komputer tu problem 😂

Bertabah la sis...x kisah la boy ke girl, asal sihat semuany...haha

5y ago

In sya Allah sis...

Cek detail scan di swasta jelas nampak di usia 20w

18week boleh tau dah . skli buat detail scan

Sy 35 week bru dpt tgk..sbb Dy suka sorok..

Saya scan dulu 18week dah tau jantina