Bleeding selepas bersama

hello mommies, terutama sekali sy ingin minta maaf kalau soalan sy ni agak keterlaluan,, tapi perasaan ingin tahu tu sgt mendalam. sy baru shj, lepas bersama dgn husband, mcm biasa sy pgi kencing and ttiba kluar darah, tak banyak tapi sikit hmm,,, is that normal or tidak hmmm, risau nyaa #firstbaby #pleasehelp #firstmom #bantusharing #seriusnanya

15 Balas

kes sis sama dengan saya, saya kena hari jumaat lepas. lepas bersama pstu nk kencing keluar darah. terus sy pergi emergency. scan semua ok, tp kene refer dokter pakar lg 2 minggu. better sis pergi klinik atau hospital. check baby sama ada ok atau tidak. nanti dokter akan check. inshaAllah tkde pape. sy da berhenti darah alhamdulillah. cuma lpstu sy mmg bedrest and tkde bersama. sy doakan kandungan sis baik2 sahaja. Aaamiin

saya 1st trimester bersama seblm bersama ada jgk rujuk kat nurse org ² pengelaman bolh ja nk bersama tapi tk di galakan sebb janin tk kuat lagi,mcm saya bersama tk keluar darah cuma sakit bila bersama bila pi check perut baby semua ok,mungkin masalah miss v kering la kot, lebih baik berhati ² klau nk bersama takut rahim tk kuat bolh gugur 😥

lebih baik hold dulu klau 1st trimester sbb kandungan masih lemah lg. doktor pun kdang x galakkn bersama.. dan klau ada mslh uri ke bawah ke prnh preggy luar rahim ke baik hold dulu.. bahaya.. dan setiap kali check up tanya je doktor & nursee ttg hubungan kelamin sesuai waktu yg mana pd tempoh preggy.. jgn malu..

awal² jgn bersama dlu.. sy lpas 3 bln bru bersama.. Alhamdulillah suami memahami.. bkn kite xnk bg tpi dia yg takot nk bersama😅 .. tpi bak kata ustad ada cara lain kn utk puaskn suami.. guna cara lain je.. 3 bln nk tahan mmg payah kn? apa lgi pengantin baru 🤭

saya masa 1st trimester ada gak bersama suami masa 11weeek lepastu ada bleeding. tobat dah skrg ni sampai 25week suami tak berani nak bersama. 😂🥹 hahaha dia kata taknak pape jadi kat baby. tunggu 30week baru dia nak sentuh katanya 🤣

Kalau awal trimester beter jaga diri jgn lasak2 dulu.. bnykkn rehat.. jgn stress.. kalau klua darah lg bnyk.. g klinik.. kalau spotting sikit je inshaAllah xd pape.. jgn buat keje berat2 dulu..

Awal trimester tidak digalakkan bersama sis, takut bleeding macam ni. Saya pun pernah bleeding lepas beraama, bila ke emrgncy doc akan tanya jugak ada bersama ke?, so dorg akan cek apa semua.

Sis trus prgi hspital jmpa dctor, tkut nnti yg bdarah tu ialah plcenta kmu trun.. So biar skit ja trus p jmpa dr

1st trimester ke? kalau bleeding tu mybe boleh stop dulu utk bersama. nanti ade check up bagi tau dgn doctor.

selalu kalau first trimester ni tk boleh kuat2 sgt . lebih baik hold dlu .. takut apa apa jadi