Darah Show?

Hi mommies! Tadi pergi hosp kerajaan untuk check air ketuban. Dan lepas tu doktor kata dia nak check laluan pelviks saya untuk triggered contraction. Lepas doc seluk untuk check, dia tunjuk darah dan kata, “no worries ini nama dia darah show, and kalau balik ni nampak darah dekat underwear jangan risau kecuali contractions kerap berlaku baru datang hosp” tadi saya nak solat dan nampak banyak sangat pulak darah. Dah lama tak period, jadi terkejut🤣 macam ni darah show ke? Dan saya perlu mandi wajib ke untuk solat? Btw saya dah 38 wks! Thanks mommies! #firstmom #preparemental

Darah Show?
2 Balas

Awak saya turun darah mcm ni. Terus datang contraction kerap lepas tu. Pergi hospital sementara tunggu doctor panggil. Makin kerap sakit. Cek jalan dah 7cm terus masuk lb room. Masuk labor room tak sampai 10 minit dah bersalin. Awak dah peegi hospital ke?

yang ini macam fresh blood. Kalau masih banyak cepat2 ke hospital. darah show berbeza sedikit. warnanya kecoklatan atau pinky 🤲 semoga dipermudahkan urusan ❤️