Timbul ruam

Hi mommies. Sy skg 36 weeks 2 days. Suddenly ada timbul ruam mcm ne. Ada yg sama mcm sy tak? Apa krim yg sesuai utk dipakai ye..gatal tak tahan😭#pleasehelp

Timbul ruam
9 Balas

sis jgn garu tau... 6t jd mcm sy dh mcm melecur kulit... ubt kk semua x jd, last2 sy pegi klinik kulit bru ok... dh kering sikit skrng tp gatal tu masih ade duk tahan je ni... dr ckp jd mcm ni sbb kulit kita kering, dr pesan sapu pelembab dlu tnggu beberapa minit bru sapu cream gatal

2y ago

aduih sis..kesiannya sis..tu la sy takut dah mau garu sbab mula2 x jg mcm ne..mcm kulit tu gatal ja tp x lma dia timbul brbiji2..sgsara mau tdur malam.. terima kasih suggestion sis..sy rsa sy nak pegi klinik kulit jg..x tahan dah😭

sy mcm ni la sis start dr 26 weeks gatal satu badan sampai sekarang 35w3d.. hidup bergantung pada pil gatal 100% kalau x menggaru je. semua lotion xjln dh.. sabun pun bli kt farmasi. byk pantang mkn.

sye tk guna ape2 produk sis...tiap kali.mandi sye siapkn air suam dgn air garam bukit je sbb gatal2 tk blh nk tahan lg...mesti naik biji2 kt badan tk selesa 😄

2y ago

sama2 sis😇

mcm sy.. kena juga gatal2 mcm ni, sy beli krim mutiara dkt fb... mmg nk menggaru je kn.. ada sy garu smpai luka jdnya..

2y ago

ya sis..bru2 jg jdi mcm ne..tido pun x selesa😭😭😭

guna garam bukit masa mandi, gosok-2 sikit. jangan kasar-2.. insyaAllah hilang. sama macam sy & anak dulu.

2y ago

thank you suggestion sis..hari ne sy cuba🙏🏻😓

saya guna balsam bidara je sis dan minyak aromaterapi bidara. best pakai sejuk pedas berangin.

sis try guna cream Candid B kt farmasi or lotion Allano Amway 😊

2y ago

welcome sis 🥰

saya guna tepung ubi je.... tips org lama2 ..hihi

2y ago

tak2, sapu je mcm pakai bedak

Pakai calamine lotion. Dkt farmasi ada jual.