First pregnancy 38week

Hi mommies! Sy sekarang tengah tunggu hari je nk bersalin. Tak sabar nk tunggu baby keluar tapi dalam masa yg sama sy risaukan baby. Time awal2 pregnant sy taktahu yg sy pregnant mmg selalu lah keluar jalan makan fast food, minum coke, buat macam macam kerja. Start makan asid folic pun lambat 🥲 . Lepas dah tahu pregnant start lah alahan , makan je muntah sampai turun berat badan. Masuk trimester kedua pulak kena kerja shift malam mmg kurang rehat , makan pun jadi tak teratur. 3rd trimester pula pernah jatuh terduduk dalam toilet tapi tangan sempat bergayut kt sinki so tak terhentak kuat sangat tapi mmg menangis lah panic + risau jadi apa apa kt baby . Alhamdulillah baby strong sangat mampu bertahan dari awal pregnant sampai lah sekarang. Checkup pun semua okay cuma dah nk dekat bersalin ni sy jadi risau, macam mana la keadaan baby ni nanti okay ke dia? 😔. #firstmom #firstpreganancy

1 Balas

Moga dipermudah urusan bersalin. Mommy dan baby sihat. Kalau risau keadaan bayi boleh terus jumpa doktor.