Pati delima atau susu ibu dulu?

hi mommies, sy pregnant 4w 5d, nak beli makanan tambahan sikit tapi beli satu2 dulu. prefer yg mana dulu ya? susu atau pati delima? mana lagi penting?

4 Balas

mengikut pengalaman, susu memang kena minum masa mengandung. nurse tempat sy selalu ingatkan utk minum susu. kalau tempat awak tak tahu la. And if awak ada masalah hb low, boleh je cuba pati delima. sy hb selalu atas pagar je, tpi tak cuba pun pati delima. skrg mengandung anak kedua, sy nak cuba pati delima. Tapi apa pun, makan makanan yg boleh buatkan hb naik.

beli REAL food. sayuran, buahan, kekacang. minum fresh milk pun dah ok. kalau hb rendah ke berat kurang ke, baru fikir nak beli makanan/supplement tambahan lain

acid folic dlu.. nnt dah check up officially dgn klinik baru beli susu or supplement. better real food come first

Kalau susu cuba beli yg kotak kecik dlu .. takut nt tak sesuai.. mnum asyik nk muntah.. try and error dlu