Risau rahim/peranakan jatuh

Hi mommies, sy dah bersalin anak pertama Jan lalu, pantang sy jaga, setakat ni tiada tanda jatuh peranakan ke apa. Tapi bila sy tengok (intai) ke bahagian vagina ada ternampak mcm ketul2 gitu dlm vagina, itu keadaan normal ke bg mommies? risau rahim jatuh ke apa.. dan smlm sy bersama dgn suami tp tiada intercourse, sejak tu lendir asyik keluar drpd vagina, pekat dan agak banyak. any mommies pernah hadapi? perlu ke sy jumpa doktor?#pleasehelp #firstmom #seriusnanya

3 Balas

Boleh check dengan dr. Buat pap smear tengok untuk periksa betul tak peranakan jatuh.

2y ago

ok baik, tq yaa~

lendir tu keluar hari2 ke atau waktu awak subur shj?

2y ago

xde guna pelincir pun pn. ok2 baik nnti next appointment baby sy rujuk doktor ya, trima kasih byk2~

How takde intercourse tp ada lendir keluar? 😅

2y ago

ha itu yg saya risau awak, takut itulaaa