Provera 10 mg?

Hi mommies.. Sy bru first time pregnant dan mengalami chemical pregnancy, sy bleeding selama 21 hari then doctor ada bagi ubat (provera 10mg) Selain hentikan pendarah, sebenarnya ubat tu untuk apa? Saya dah google tapi saya tak brp faham, ada yang kata ubat utk fertility tp da yang kata ubat ni boleh buat perempuan tak pregnant.. saya confused 😓😅#firstprengnancy#ingintahu #bantusharing

3 Balas

semua ubt yg Dr prescribe ssuai dgn kte... Sbb tu ade dos & tempoh mse utk kte hbeskn.. Klu kte google pun ade tulis 'under Dr prescription'..Jd jgn was2 ye..

10mo ago

Alright awak.. Terima kasih sbb sudi balas posting saya ☺️☺️🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

insyaAllah consume je..

Why tak tanya doctor terus

10mo ago

Kalau i rushing mana pun mmg i takkan puas hati selagi x tanya. Kita yg dptkan service doctor tu kan. Kalau u tahan doctor tu & tanya, dia akan jwb juga even dia pun rushing. Bagi i soalan ni simple, doctor tak perlu bahas lama pun to answer. Rugilah dah bersemuka dgn org bertauliah tp end up tanya pada kami di sini yg tak bertauliah hanya kerana alasan rushing 😅 Tu kalau i lah sbb i mmg strict, doctor sampai puji sbb banyak benda i nk jwpn dr mulut dia 🤗