Pulihkan puting luka

Hi mommies, sy baru bersalin and ada masalah puting tak timbul. Baby sy kuat menyusu dan air susu sy banyak sehingga payudara bengkak. Problem skrg puting selalu luka sampai berdarah and rasa sakit sgt bila feeding baby. Ada solution tak utk elakkan puting dari luka and cara untuk timbulkan puting. #bantujawab #firstmom

13 Balas

sy masa awal² mcm tu laa puting selalu luka smpai berdarah tp lama² ok dah

pakai nipple sheild sayanggg. i pun memula mcmtu. lama2 tak sakit dah.

Pastikan Lekapan mulut baby pada aerola, bukan pada puting.