Perlu kejutkan bayi ke untuk menyusu?

Hi mommies, soalan saya perlukah kita kejutkan baby berusia 3 bulan yang sedang tidur agak lama untuk menyusu? Atau biarkan sahaja sehingga baby bangun dan menangis minta susu? Bayi saya kadang kadang boleh tidur 3-4 jam dan saya keliru perlu atau tidak untuk saya kejutkan bayi saya. Bantu saya first time mom. #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

tak perlu. perut bayi dah besar. so mmg boleh tampung lebih banyak susu. tempoh tidur pun akan jadi lebih panjang