Cara nak bagi bayi tumbuh gigi

Hi mommies smua, sy ada soalan. Baby umur 10blan tak naik gigi lg normal kan? Bila paling lambat baby tumbuh gigi? Ank2 kwan sy sebaya dia dah tumbuh gigi tp dia tak nampak bayang lg😅 Rasa taknak banding2 dgn org lain tp bila tgok kwn2 sbya dia jd kepikiran jgk.. wlau pom thu tiap tumbuh baby ni lain2 still akn rsa gtu.. boleh tak ibu2 lain bg smgat sikit or bg pengalaman klau ad mcm sy, ad tak cara nak bg cepat tumbuh gigi? Trima kasih pd yg bg respon 🥰 #firstborn

6 Balas

gigi baby ni natural grow semula jadi . Tak boleh nak agak bila hehehe 😃. Nak mempercepatkan tumbuh gigi pun susah nak bagi confirmation sebab Di luar kebolehan manusia 😅..Puan jgn risau..nanti tumbuh lah tu..Tapi kalau puan masih risau juga..apa kata consult dengan pakar baby specialist mungkin mereka ada cara 😊. Asalkan tidak melebihi 18 month. sis enjoy je journey baby growth jgn stress. ❤️ 💙 💜

gg tumbuh semula jadi. kita xboleh nak buat gg tu tumbuh cpt2. melainkan baby awak mmg ada tanda2 gg nak tumbuh dh gatal gusi. jgn la risau setiap perkembangan baby tak sama. contoh ada baby tumbuh gg dulu berjalan lambat. ada baby berjalan dulu tumbuh gg kemudian. ada baby bercakap dulu baru berjalan. setiap baby lain2. just enjoy your journey okay. xperlu stress🌻❤️

normal sis, ignore kan je okay. janji anak sihat ,aktif da. kalau ada org tegur kenapa, biar je. bkn ganggu dia pun. so enjoy je okay.

Anak sy dulu setahun lebih baruu naik sebatang.. lepastu ha berbatang batang.. so dia naik sendiri.. lain baby lain progressnya

1. Normal 2. Umur 18 bulan masih lagi belum tumbuh gigi yang pertama, perlu bawak jumpa dentist.

bby dah pandai apa ya skrg?

1y ago

bru nk blajar jlan, dia dh pndai brdiri sndri tnpa bantuan, jln selangkah dua camtu.