Siapa sama Due bulan 10 ? Dah beli barang baby ke belum mommy ?

Hi mommies . Siapa sini due bulan 10 ? Dah beli barang baby ke belum mommy ? Saya pening na beli apa dulu 😂 adakah terlalu awal untuk shopping ? Scan details pun belum lagi... Scan details 2D / scan details 4d yg okay mommy ?#ingintahu #firstbaby #firstmom #bantusharing

2 Balas

Beli barang sikit2 dari sekarang ok sis. Saya dulu start 6 bulan memang dah beli. Beli sekaligus sakit juga nanti 😂 scan detail 2d. Kalau 4d tu bukan details. Tu untuk tengok muka baby. Kalau ada bajet lebih boleh buat dua2. Tapi detail scan ada tempoh tau sis. Haritu saya nak buat ada klinik dah tak terima 24w ke atas. Ada klinik yang terima sampai 28w tapi susah. Kena pandai cari. Kawan pun 26w klinik dah cakap terlalu lambat 🥲 4d scan nak buat sekrang ok cuma nasib2 laa nampak muka baby tu. Haritu saya buat 25w nampak hidung baby je sebab dia tutup muka guna lengan. Haha.

2y ago

Ya betul. Kalau first time memang taktau. Hihi. Saya dulu first time pun apa pun tak buat. Detail tak buat, 4d pun tak buat. Haha. Ni nak buat detail dah tak sempat pulak. Tu yang try je buat 4d. Dan biasa detail scan memang kena book sebab procedure lamaa. Kawan saya buat dulu dia kata setengah jam juga scan sebab dr nak cari jari baby cukup ke tak semua kan. Kadang baby bukan nak tunjuk. Terpaksa belek2 sana sini 😂

Dah boleh prepare sikit2,awal tak kalut😆.Barang utk ke Labour room dulu,lepas bslin ada yg x cukup boleh beli lagi.selalu detail scan dlm 2D,tengok package yg klinik tu sediakan ,ad detail scan dgn 4/5D scan skli.Mcm sy lepas detail scan Dr akan tnjuk dlm 5D pulak muka anak tp syg dia x tnjuk muka hahaha pnglman anak first dulu la.yg second ni sy buat detail scan je.

2y ago

tula...sy baru 6bulan... ad org kata xelok beli brg awal sgt..jadi serba salah na shopping awai..huhu tulaa sy confius nak scan details 2d or 4/5d tu..sbb byk juga beza harga... 🤣