Seorang Perempuan TTC yang memerlukan nasihat

Hi mommies, siapa pernah makan set untuk preggy macam dalam gambar? Berkesan tak? Ada side effect lain? Saya tertarik sebab tengok dekat IG customer ramai yang berjaya hamil tapi tak tahu kesahihan nya. Perlukan nasihat sama ada perlu ambik atau tidak set ni. Saya pernah keguguran, mencari iktiar untuk kuatkan rahim. #1stimemom #advicepls #pregnancy #ingintahu

Seorang Perempuan TTC yang memerlukan nasihat
2 Balas

maaf saya nak tanya sis dah try buat chckup dkt klnik dgn doc pakar sakit puan? dengan ajak husband skali utk chck sperm quality? sama ada ok or tidak ok sperm nya? sama ada sperm ada kepala atau tidak? selain daripada itu sis dah try check keadaan sis ada mslh dalaman mcm fibroid atau cyst atau dinding rahim tebal? sbb kadang2 ini pun boleh jd punca lambat hamil. selain daripada itu juga pemakanan sis pun kena jaga ..jika pemakanan sis di jaga dengan baik banyak ambil sayuran dan mengikut piramid makan yang betul in shaa Allah tanpa produk macamni sis pasti akan hamil tanpa perlu membazir beli barang macamni dengan harga yang mahal. selain daripada itu sis try download apps untuk check kesuburan dan juga check waktu bila sesuai untuk bersama dengan husband itu juga memainkn peranan juga jika nak pregnant. macam husband juga ada waktu2 tertntu di mana bila sperm berkualiti dapat di hasilkan dan sesuai untuk bersama. saya pnh bc ada status sorang sis tu cerita kalau nak bersama dgn suami biasanya sebaik waktu adalah ms waktu kita subur dan sekitar pukul 4 pagi dimana ketika itu sperm yg di hasilkan sangat berkualiti . itu sahaja tips dari saya untuk sis. mg apa ilmu sy share ni dpt memberi manfaat pada semua serta mg apa sis impikan menjadi knytaan dan di makbulkan olehNya aamiin

Salam puan. Saya cadangkan lebih elok untuk jaga pemakanan dan amalkan gaya hidup yang sihat sebagai ikhtiar hamil. Saya pun pernah gugur. Puncanya pcos jadi rahim tak kuat. Lepas gugur saya rajin bersenam, ikut suami jogging. Makanan mmg jaga kurang minyak, goreng, tak makan fast food semua tu. Alhamdulillah lekat sendiri tanpa bantuan supplement. Semoga dimudahkan urusan ye puan.