Buasir n bersalin

hi mommies. .siapa dekat sini pernah kena buasir time pregnant. .macam mana ye time nak bersalin nanti. .sy ade buasir. .tapi jenis yang tak sakit n boleh masuk kan balik. .mcm mana ye waktu meneran nnti. .mesti akan terkeluar kan. .selalu nye dr akan masuk kan blk ke lepas da bersalin tu. .sy risau mcm mana la klu koyak smpi dekat tempat buasir tu. .sy da 38 week. .asyk trpikir je mcm keadaan nak bersalin nnti#firstbaby #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

insyaAllah xde apa2 sis. sbb mmg xsempat nk pikir tentang buasir dh😂 buasir sy pon mcm sis , tapi mase lepas melahirkan tu mmg xde apa2 dkt buasir. insyaAllah xkoyak smpai ke situ. kalau koyak pon habis lah dijahitnye. tapi mintak2 dijauhkan lah koyak tu, sakit bile dijahit.😭😭 sy smpai lupa sakit beranak sbb sakit dijahit 😭 .. nanti dia suruh terng, terang je n kalau boleh bgtau die xnk digunting kalau xde msalah apa2, semoga Allah permudahkan semua urusan bersalin nanti aminn😊

2y ago

masa meneran sis pnye buasir terkeluar skli ke. .klu trkeluar. .lpas tu sis masuk kan blk or sis bia je dlu. .maklum la lpas bersalin dkt bawah tu sakit sbb berjahit. .