buasir ketika mengandung

hi mommies , siapa ada pengalaman kene buasir masa mengandung ? ada effect kandungan tak .. bersalin pon ada effect ke ?

6 Balas

ank 1st smpai no. 3 mmg buasir teruk...smpaikan mse mengandung ank no.2 tu xtaw sakit buasir ke sakit nk beranak..g klinik..doktor xbg ubat..cma sy amalkan sapu serbuk manjakani nk bg kecut & hilangkan gatal...yg no.4 ni..ade iugak cma alhamdulillah..xseteruk yg no.1-3 tu..tp mmg pantang mkn pedas & kafein...mse bersalin alhamdulillah xdak ape jd pn...mse pantang pn ok je..cma myb klu koyakan besar tu ssh sikit nk jahit kot..

ada tersembul sikit, tapi lama² ni dia kecut sikit² . buat rendaman air garam. & jgn lama² dduk dekat tndas dduk , lpas buang terus bangun . baby setakat ni sihat cek up. takda masalah apa² brkaitan dgn buasir. psl bersalin saya tak pasti sb saya pun belum bersalin tunggu hari jaXD

sy masuk 22w kna buasir,ni baru sembuh bngkak tu..sy kna buasir luaran ,pg kk doktor bg gel utk sapu kt buasir tu.. doktor ckp selagi xberdarah tu kira xbahaya la.. kalau teruk sgt baru kna masuk wad utk buang buasir tu sbb bahaya masa nk bersalin nnti

tak pernah kena. tapi tak ada effect pada kandungan sis. bersalin tak sure pula. patutnya tak ada sebab bukan laluan yg sama. tapi kalau kita meneran nanti, mungkin boleh buat makin teruk. nanti next check up sis boleh cuba tanya.

Sedang alami. 40 week dah hari ni. Dah inform KK tapi x dapat ubat apa² pun.

tengah alami skg 🥴 buasir luar , risau jgk tp malu nak inform nurse dkt kk