DUE 6/12 tapi dah ada bukaan 1cm EXCITED!

Hi mommies. Just sharing. Due i 6/12 tapi harini check up with my gynae, dah ada bukaan 1cm. My gynae cakap maybe 1-2days lagi akan beranak. This is my 4th baby, last bersalin 3tahun lepas. Nervous you allsssssss! Tapi excited ? pasni tutup kilang dah

18 Balas

Saya due 4hb Dec. Tp xda rsa lagi. Nervous. Macam2 fikir. Doakan saya #1stmom

semogaa dipermudahkan utk zuriat terakhir ni sbb nak tutup kilang dah. hhehe

nak tanya..bukaan 1cm tu kira dah rasa contraction yg kerap tu ke??

6mo ago

Tula. Tapi i tak rasa lagi contraction yang kerap tu ? mungkin lain orang lain tahap kesakitan kot. My gynae pun ada tanya td i ckp tak rasa apa huhu

Syaa pun 6hb buln 12 nhe.. tpi tak de tanda2 lagi..?

Excitednye ! I 6/12 jgk tp takde rasa apa2 lg ni?

kalau dah buka 1cm mcm tu, dh knw prepare msuk wad ke sis?

6mo ago

Kena standby barang2 sis. Gynae i bagitau, dah 4cm baru pergi hospital. Sbb sstgh hospital diorang tengok 1-2cm gitu diorang tak bagi warded lagi. Sebab ambil masa untuk bukaan 1-10cm tu. Berhari jugak la. Melainkan sis exercise kaw2 mungkin esoknya beranak dah ?

Bole cek bukaan dekat klinik swasta ke?

6mo ago

Owhh tq..

Congrats