Normal ke?

Hi mommies semua Anak sy 7 bulan 16 hari, makan minum berak kencing semua okey, cuma nak tanya normal ke anak sy tak pandai duduk sendiri lagi dan klu duduk tu dia kena ada sokongan. Adakah itu perlu dirisaukan.? Sbb banyak yg banding bandingkn anak sy ni 😅 sy pula jdi stress sbb pergi situ org kata ini pergi sini org kata ini, ehh knape tk pandai duduk, kenapa tk merangkak lagi, tk pandai berdiri ke? ..aduhh naik rimas sy dan dlm masa sama risau juga, yela normal ke eh anak 7 bulan tk panfai duduk tanpa sokongan? Sila jawab Terima kasih #First_Baby #firstmom

4 Balas

Ikut baby sbenarnya.. Kita yg adult pn ade bnda reti dan xreti.. Kena ada process belajar, ade cepat ade lambat.. Xyah dengar kate org, nanti kesian ank tu.. Org dh lah mengata kat die, kiterr pula tlmpau dgr kate org nti die nak dpt kata2 smngat dri siapa ennn.. hihi be strong

ok je sis. ank sy pun sama 7 bln lebih dh tk pndai dduk , merangkak , memanjat . boleh ngesot je. nurse tkde ckp ap pun.. btw boleh juga sis nk ajar dia supaya cpt ada cara nya kt youtube or fb

totally normal. setiap anak hatta adik beradik dia pun ada progress sendiri. klu ank dh boleh duduk dgn sokongan tu, good progress. try slow2 bg dia duduk xde sokongan..tgk mcm mana.

Sma la ank sy..bru blh tarik bdn msk 7bln..duduk pwn xblh lgi..kalo kasi dduk msti tbalik..doc ckp xpe..ad bby cpt, ad bby lmbt