Rasa penat plus semput masa 10mggu

Hi mommies semua. ni 2nd pregnancy saya, baru 10mggu tpi dah rasa mcm 5,6 bulan penat mengah dia. Jln baru 100meter dah rasa mcm baru lepas berlari. It's normal? Boleh share tak pglaman mommy2 masa mggandung, ada yg rasa penat smpai tak larat nk buat apa2 ke ?

4 Balas

Ehh sma la sis. sy rsaa malasa sngatt 🥴 x tau la knpaa. nasip la suami sy pham. sllu sngat sakit kpala,dh laa luka czer dlu sakitt sis. mungkin sbb bby mmbesar, hrp2 bby sihat sllu dlam sna,x da 1 pun kuranggg,due masih lma lagi😌januari tahun dpan,nikmati sja la sis😆

2y ago

best la sis xda rsa sakit bhgian czer, dngan sy punya ada rsa sakit, cuma x kerap..

sya dri 8week suda over penat 🤭 bdiri bbrpa mnit ja mampu .. dduk pun tak mampu lama.. baring je lh bnyk.. brjlan apa lgi,,,rsa mcm brlari naik bukit 🤣 skrng dh 11week 🤭 2nd prgnncy jugk ni ..

2y ago

hahaha. itu la. nk buat apa semua kena rilek2 ja. tak boleh cergas2 suda. nnti terlebih cergas trus jadi semput 🤧

situasi awak sama macam saya.. 2nd pregnancy (10wks).. asik nak tidur n rehat je.. 1 kerja tak buat n cepat penat bila berjalan.. husband yang banyak bantu 😅

2y ago

huhuhu risau sbb masa 1st pregnancy takde gini. elok je buat keja angkat berat smpai nak branak.

btul .sy dh 21 w tp rse mcm dh sarat .tk lrt nk brjlan .rse nk tidoo jee .buat keje rumah buat 1 lpstu bring .😌

2y ago

itu laa. masak2 mujur boleh buat sbb takde alahan sgt. cuma rasa penat tu lain mcm kalau bjln sana sini