Tukar full susu formula

Hi mommies semua, nak tanya.. cara untuk putus susu badan. Saya nak bagi anak full susu formula sbb dah nak start kerja, tapi susu saya masih ada. Macam mana ye? Kena pam bagi keluar ke sebab terasa juga sakitnya bila penuh#firstbaby #firsttimemom #advicepls

3 Balas

x perlu pon sampai nak tukar susu fm kalau susu ade lagi. pam je, ltk dlm storage milk bag tu. masa anta anak pi pengasuh bwk sekali susu2 tu ltk dlm cooler beg utk keperluan dia, bagi sekali botol susu. masa dkt office boleh bwk pam sekali, msuk kn dlm storage beg, beli cooler beg tu simpan dlm tu. time balik, bwk sekali, sampai rumah simpan masuk freezer. time mlm boleh bgi df. ibu2 yg lain sampai ade yg stress sbb xboleh bagi ank bf, awk ade peluang ni, bgi jela susu bdn. susu kn jela sampai dia reject sendiri atau susu dh xde.

2y ago

Betul ni Sis...sy baru besalin bulan 9 yg lalu,baby pramatang 35w...sejak lahir dia taknak hisap puting susu sy...dah try berkali-kali,smpai sakit pggang ngn belakang,ttp dia tak mau...nasip baik botol susu dia mau...mmg sy stress,igt mau bg dia susu badan tp mcm mana jga klo dia sendri yg taknak...d tmbh lg dgn susu badan sy yg kurang...skrg umur baby sy dah sebulan lebih n susu badan pun dah lama kering🥹🥹

sis pam simpan dlm peti. sy buat macam tu. sy pam 3jam skali. kalau keje.masa rehat sy pam. kalau banyak sangat sis cuba elakkan makanan ygvboleh sbbkan susu banyak. yg sakit kita,bukan org lain. jd buat yg terbaik utk kita. sy EP MOM. lg banyak masa utk keje mengepam. lgpun kalau kita simpan susu, lebih jimat kewangan. baby sy masuk 2bulan. 30-40oz shari minum. kalau lah fomula. mmg beratus² sbulan utk susu shj

Allah. kalau susu ada kenapa nak putus susu sis? kan boleh pump bg anak