Buang air kecil

Hi mommies semua. Nak tanya ada tak sama seperti saya yang di trimester 2 asyik nak terkencing je and kadang terkucil sikit di seluar. Normal ke mommies? #firstmom #firstbaby #bantusharing

6 Balas

rasa nk terkencing tu biasa. Tapi saya xde terkucil. Awk tandas duduk ke or jenis mencangkung? Usually saya akan angkat siket perut saya dan berdehem utk keluarkan extra air kencing yg mungkin ada di dlm. mcm saya berlemak siket, so bila ada baby sekali tu rasa mcm buncit sgt 😂. Klu awk terkucil sbb tahan terlalu lama ke apa, awk patut kencing je cepat2 x perlu tahan. Klu awk terkucil sbb batuk or bersin, awk kena tanya yg lebih arif. Klu bab ni saya x pandai sgt. Sbb xde experiance sendiri.

Normal, saya kena masa 1st trimester lagi. Makin baby nak besar makin kerap kencing. Lagi2 nak terkucil tu sebab tahan lama and dh dkt sgt dgn toilet. Kadang dah basah seluar takleh nak tahan. Memang mengandung kita kerap kencing sebab baby duk area bawah tu kan, so faham2 jela ye mommy hahaha.

Normal je.. Saya pun asyik keluar masuk tandas sbb kerap rasa nk terkencing. Penat rasanya mcm nk duduk tepi tandas je 🤣 tp sampai tahap terkucil tu belum lagi laa.

Sy pun sama. Masuk trimester 2 ni kerap sangat. Kadang terfikir kena kencing kotor ke. Tapi bila tanya nurse, dorang kata normal. Ada orang kene tri-1 lagi.

normal asyik terkencing tapi kalau sampai terkucil tu kena kerap buat senaman kegel utk kuatkan otot pelvik

Normal..