Air Ketuban Lebih

Hi mommies semua.. Ada tak yg alami bacaan air ketuban lebih/banyak dari yg sepatutnya? Saya 32mgu kehamilan n scan menunjukkan air ketuban berlebihan.. Kalau ada mommies out there yg pernah alami bleh tak share pengalaman? Thanks

2 Balas

Sy masa 26w air ketuban borderline 20+ tp doc kata either potensi GDM or baby kencing byk.. Hihi.. Masa 28w buat MGTT tp result negative GDM... Air ketuban dan ok jd 13 je... Katanya normal adalah between 8 to 20.... Below 8 kurang... Above 20 lebih.. Risikonya xada apa sgt just baby byk ruang and sular utk engage bila due bersalin.. So potensi songsang tu tinggi.. Kalau air ketuban lebih... Itu doc pakar sy explain masa tu... Esok checkup lg in shaa Allah... 30w punya checkup....

Berminat jgk nk tahu ni..tbalik dgn sy, sbb dulu sy prnh kena wrded kes air ketuban kurang then induce brnk awal 2minggu dari due