BP tinggi bila checkup

Hi mommies semua.. ada tak macam saya BP tinggi tiap kali checkup hospital .. lagi2 bila 3rd trimester..tak tau la memang ada rasa nervous.. ada cara and tips ke nak normal kan bacaan BP.. tq

6 Balas

Sama. Sya masuk 36w kena ambil bp 2-3 kali baru bacaan normal. Last week appt jumpa nurse pun kena ambil 2 kali baru bacaan normal. Before ambil bp yang ke-2 kali, nurse suruh menyandar kat kerusi + tarik nafas dalam2 & hembus pelan2. Buat 2-3 kali baru ambil bp balik, alhamdulillah lepas buat tu bacaan bp normal.

Sama mcm saya kalau ambik bp time duduk memang naik mencanak mcm apa. Tapi kalau ambik bp baring mengiring ok je normal. Smpai nurse pun dah tahu dah tgk muka saya je suruh baring ambik bp. Maybe sis boleh cuba minta baring mengiring kiri untuk ambik bacaan bp

saya pun cmtu jgk . check kt rumah elok je , check kt klinik tinggi lak 🤣 smpai nurse suruh baring dlu 15 mnit nnt bru check smula..

ha sama lah mkin nk dekt ni pndai pula dia naik bacaan bp 😵‍💫😵‍💫

11mo ago

haaa tau xpa jenuh dok sedut nps lepas nafs 😂😂😂 semoga dipermudhkn tau

selawat dlm ht..n buat deep breathing sblm test

kene rilex

11mo ago

tq tu la hope lepas ni lebih relax