Cuti bersalin

Hi mommies . Selalunya kalau mommies yg bekerja ambil cuti bersalin awal ke dekat due ? Saya duue 17/12 . Taktau nak ambil cuti start berapa week ? Sebab taktau anak nak keluaq bilaa 😂 #firstbaby #firstmom

10 Balas

Sy 37week 3hari harini .. due date 3/12/2022, sy dah plan nak start cuti 24/11/2022 .. amek awal smggu dr due date, boleh la nak rest2 nak ready apa yg patut wlpon xtau bby nak kluaq bila .. tp kalau dah nak kluaq awai dari due date atau date cuti yg sy plan ok saja sbb sy dah infrm manager sy ..😬

Sis kerja kat mana ? Mcm saya kerja kat sg saya ambik sebulan awal cuti dari due , saya due 22/12 in sha Allah .. 19/11 ni saya dah cuti dah.. kalau kerja kat dkt2 jaa dri rumah asal larat sis kerja laa sampai dah nak due .. iasa kwan2 kita mcm tuh

sy biasa 2mgu dri due dah ambik cuti .. yg ketiga ni dua 13.12 ... 5.12 bru nk strt cuti .. nk settel kn temujnji ank first kt hsi dlu , lps tu ptg bru nk gerak balik tganu , harap² semua berjalan lncar . jb ke tganu 6,7jam jugak tu nk smpai 🤭

sama sya sis. sya masih bekerja. xtau bila nk apply cuti sementara tggu hari bersalin. skrg minggu ni dh nk masuk 37 minggu. due date jangkaan bersalin 1/12. sya pon xtau baby dlm ni nk kluar awal atau lmbt. agak risau dan asyik tertunggu2 😅

1y ago

Sama sis saya pon tak p tak larat dgn sarat lagi,jenuh nak beratur.. esok baru masok 37w.. Harap baby keluar ikut due

masa 1st pregnancy dulu sy plan nk apply 2 mggu awal. yg awal tu mmg tolak cuti kita sebab belom bersalin kan. last2 xsempat apply awak sbb baby pop up awal 2mggu😅.. baby keluar masa 38weeks 2day..

Sy due 12/12 niy sy ambik cuti awal bersalin 14hari awal.. ank first. Kita xtaw baby kua awl or lewat. Persedian utk bersalin di kampung.. dlm kiraan sy 14hari awal cuti time tue sy dh 37w 3d

Sy due 19/12. Plan nk keje smpai bsalin je sbb xnk hbskan cuti bsalin awal. Xsbr lak nk jumpa baby. Sy first mom tu yg excited sgt. Lau blh nak baby kluar awal 37w tu.

1y ago

sama sya. first mom sis. masih belum apply cuti. due date bersalin 1/12/2022 ni. tgh terfikir2 bila nak apply cuti. klu apply cuti ni kne cuti tanpa bayar gaji.

Saya due 18/12 ni. Tapi Dr dah bagi date untuk serah diri 27/11 ni which is genap 37w. So Isnin ni last day saya keje before start cuti bersalin.

Tempat keje saya takyah cuti bersalin, kira dah bersalin nanti baru dikira cuti cuma hantar surat awal awal je gitau due kita sekian2

Pengalaman sy bersalin 2 anak sebelum ni, mmg sy kerja sampai dekat due. Cuti bersalin sy start pada hari saya melahirkan anak2.