kandungan tak naik berat

hi mommies, sekarang dah 35w .pergi checkup doct kata baby tak naik berat. baru 2.2kg. apa yang saya boleh buat ye utk naikkan berat baby. #firstmom #firstbaby

4 Balas

yang penting sbnrnya size baby ..saya masa 35 week size perut baby kecik so kne jumpa pakar .. then next appointment masa 37 week doktor scan size normal pulak so tak jdi induce ..tapi 2 mggu tu sy kerapkan makan and minum susu ..

35w sy scan baby kecik. 2.2kg. sy minum susu dan tak skip makan apa². sy ada kencing manis. lepas dngar baby kecik, sy bedal makan macam². skrang 37w baby 2.8kg. doc kata wah baby naik berat. hehehe, itu jela tips nya

2y ago

sy diet jugak , sy minum susu maaez dan HL

Minum susu awak. Makan kekacang. Yogurt. Kekacang tu bagus. Gajus/Badam.

Mummy minum susu lebih sikit insyaAllah berat baby naik 🤗