leher anak ada ruam dan kering

hi mommies sekalian. saya nak mintak suggestion mommies, lotion apa yg mommy guna untuk anak yg ada ruam di leher ye? anak saya pakai sudocream, ruam dh tak merah tapi bhg leher dia makin mengering. sebelum pakai sudocream, saya pakai brand tropika yg chamomile lotion tapi lama2 mcm takde effect dkt anak saya. apa lagi lotion yg patut saya cuba untuk pulihkan ruam dan kulit kering anak saya ye?

1 Balas

hai. anak saya pun baru je jadi ruam ni sebab berpeluh musim panas skrg ni. masa tgh naik ruam saya akan pakaikan nappy cream. bila dh hilang merah, leher dia jadi kering sampai hitam kulit tu. saya pakai lotion lain lambat. saya guna cetaphil baby with calendula, terus hilang esoknya. boleh la sis nk cuba

8mo ago

thank you respond. orait nanti saya cuba.