Cakap dgn baby #anakpertama

Hi mommies, saya sorang je ke yg xpandai cakap dgn anak dlm perut? Gosok2 skejap je. Rasa mcm entah laa malu ke apa nk cakap2 dgn anak dlm even masa tu kita duk sorang. Tapi xreti nk cakap2, belai2 manja. Hmm #anakpertama

8 Balas

saya bangun pagi sampai lah ke malam asyik bersembang je dgn anak. nak mandi ke makan bgtahu anak ckp ibu makan mandi ye nak. dia jadi seronok sbb anak respon dgn tendangan. dari situ timbul rasa sayang dan excited. kalau sis malu cuba berbual berdua dgn suami dekat anak nnt lama lama okay 🥰🥰

hahahaha sama dengan saya, saya pun tak pandai nak cakap dengan anak dalam perut. Rasa mcm akward mcm tu, kadang2 rasa mcm alah mcm mana ni. tengok video ibu mengandung lain semua cakap ngn anak dalam perut, manja2, belai2. Taktahu nk buat cam mana 🥲🥲🥲

sy malu² nk sembang..mcm telepati,sembang dri hti ke hti smbil gosok perut..suka kcau baby dlm perut,mcm main pusat,pstu buat bulatan kt keliling pusat..yg bestnya bila dy respond seolah dy geli

saya masa awal2x dulu mcm tuh juga awak. tapi bila da lama , mesti cakap dgn dia, tambah dia duk respons, lagi excited. 😂 .

sma la sis..tak taw la knp,tp klu bby gerak" sy just usap" dan ckp dr hati jak..eheh hrp smpai la kat bby..

Saya pun sama, kadang tak tau nak cakap ape. Hahhahha malu pun ada. Selalu usap jer.

saya suka bercakap makin saya cakap lagi kuat dia tendang hehehe 🤭

ya. mula2 malu gak. sekali dia respons. ala seronoknya.