Anak pertama

Hello mommies... Saya skrg mengandung utk anak pertama tp belum berkahwin lagi.. Selepas melahirkan anak bolehkah I bawa balik anak I walaupun parents I tak dtg..tolong sesiapa jawab I.. Ahli kebajikan kata, I dan pasangan I tak boleh bawa balik anak kami.. Betulkah itu? #bantusharing #firstbaby #seriusnanya #1stimemom #mommybuntu #jangandibully #pregnancy #Nanya

2 Balas

if belum kawin , mmg pusat kebajikan yang akan ambil . tpi jgn risau , if parents sis or ad ahli keluarga sis yang volunteer untuk jadi waris nkambil anak tuh . pusat kebajikan akan bgi anak tuh dkt waris . Tapi syukur lahh sebab walaupun belum kawin sis dgn pasangan nakjaga anak tuh . yang dah kawin pun kekadang pasangan taknak jaga , sampaikan sanggup cerai bagai . 😌

3y ago

yee sama ii . semoga urusan sis dipermudahkan ❤

hi sis . ya betul sekiranya awak dan pasangan belum berkahwin mmg tk boleh bawa baby balik dri wad hospital . parent kene dtg untuk sign satu surat sbgai jaminan baby tu awak yang jaga. tapi andai kata awak dan pasangan dah kawin boleh sahaja bawa baby balik , parent tk perlu dtg pun takpe masa kt hospital tu . biar husb uruskan

3y ago

thank you ya... ✨🤗