Vitamin tambahan

Hi mommies, saya skrg dalam trimester 2. Nak tanya sepanjang trimester 1 saya dah stop makan acid folic sebab nurse yg suruh stop tp keep continue makan vit yg diberi (zincofer). Bila tanya kawan2 yang berpengalaman semua kata masih continue sepanjang trimester 1. Saya jadi risau. Ada apa2 effect kepada baby saya ke nanti? Lagi satu saya dah start boleh ambil vitamin tambahan seperti vit c, b complex dan omega ke trimester 2 ni?

2 Balas

Hi. Dalam zincofer, dah ada folic acid. So hanya perlu teruskan dengan zincofer. Awak boleh check ingredient dekat zincofer tu kalau ada. Soal vitamin tambahan, maaf, saya kurang pasti.

dlm zincofer dh ad smua tu... x perlu amik yg lain... klau nk tmbah cuba tnya misi yg jga awk tu ptut atau x