kurang selera makan di trimester terakhir?

hi, mommies! saya sejak dah akhir ni makin kurang selera makan. ada yang sama ke? 😁 #secondbaby

8 Balas

Bukan kurang selera makan. Tapi lebih kepada perut cepat rasa penuh. Pastu pedih ulu hati, angin. 🥹 2nd trimester sebulan berat naik sampai 3-4kg. Dr pun bising. Ni dah 3rd trimester checkup baru2 ni sebulan berat maintain tak naik langsung.

sama la kita. takde selera sangat nak makan. tunggu sakit perut pedih pedih tu baru panik cari makanan lepas tu kena marah dengan suami 😂

samalah dgn sy ni sis. perut cepat penuh & kurang selera mkn. rasa mcm dtg alahan sy first trimester dulu. mual2 & sakit kpla dgn bengkak2

Biasalah tu. Bkn kurang selera tp sbb mkn sikit je pun rs senak, jd rs mcm terseksa pula klu mkn byk. Lama2 dh mcm xde mood nk mkn.

sama la sy dah 38w kurang selera makan ..berat sminggu turun 1kg

Sama. Berat sy statik utk 3rd trimester

eh knp sy membuak2 selera mkn 😂

2y ago

Saya pun sama

Sama saya