baby jarang gerak

hi mommies, saya nk tanya sebelum ni kan baby dalam perut aktif bergerak tpi semenjak saya berpuasa ni dia bergerak tpi jarang la dh tk aktif btw saya baru je berpuasa 4 hari. kalau saya tk larat mmg saya terus berbuka je. baby dh jarang bergerak ni sbb apa ya? saya first mom

2 Balas

sy pon brpuasa je sis smpai hri bsp je sy xpuasa ..baby pon kdg2 gerak cuma slow2 Je xdela hri2 cmtu sbb ikut kandungan mcm sy bru 22week bergerak cuma xdela aktif sgt tp still rasa lau rasa xselesa sy cek doktor jer scan atau pape untuk hilangkan was2 ..

Kndungan dh berapa minggu? Klu bawah 27w...jika ada rasa gerakan dlm 24 jam masih dikira ok. 28w keatas jika gerakan tak cukup sampai 9pm, perlu check di klinik.