Perut mengeras

hello mommies , saya nak tanye normal ke trimester 3, 37 weeks perut mengeras?? #firstbaby #firstmom

1 Balas

normal tu. kena tgk jugak kekerapan mengeras dia. kalau setiap 10minit dia mengeras kena g hosp. takot jalan bukak. ada org bby mengeras dia sakit, ada yg tak sakit. sbb tu kena monitor kekerapan mengeras tuh.

12mo ago

baby kurang bergerak pun kdg jalan boleh bukak. kita tak rasa sakit pun bila smpai hosp pasang CTG nmpk graf tu tak cantik.. ni apa yg sy baca dri pengalaman org lain laa.