Breastpump

Hi mommies, saya nak tanya tentang breastpump. Awal2 bila da bersalin tu mmg kena pakai breastpump ke atau susu akan keluar sendiri? N kita kena pakai breastpump jenis apa ya kalau untuk permulaan ni? Manual atau handsfree punya? Maaf first mom rasa blur nak beli yang mana #SeriusTanya #bantujawab #firstmom #ingintahu #bantusharing

1 Balas

Jika nak jadi EP Mom, beli breast pump selepas sebulan bersalin. Sebulan pertama direct breastfeeding. Belajar cara lekapan mulut baby pada aerola, bukan puting. Jangan guna pam sebab boleh jadi pengeluaran susu tak berapa OK, dan sakit breast. Belajar cara marmet dgn betul. Sediakan milk collector untuk susu meleleh semasa breastfeeding.

1mo ago

Jika bekerja, bulan kedua bersalin, sesuai beli breast pump, better pergi ke kedai breast pump dan cuba hingga puas hati di kedai tu seperti di kedai Pump On The Go. Siap consultation lagi. Kalau beli online, kita tak da guide bersemuka. Kita 1st mom kan. Jika tak bekerja, tak perlu breastpump pun tak pa sebab marmet yg betul lagi bagus srpd breast pump.