Minum susu malam kurang

Hi mommies saya nak tanya tak apa ka ke kalau bayi 3 bulan malam minum susu jarak yang terlalu jauh.Sebab 2,3 hari ni anak saya start pukul 10 malam last minum pastu tidur sampai pukul 6 pagi baru bangun minum susu balik..tak apa ke kalau macam tu ye ? Ke saya kena kejut dia untuk minum susu ? #pleasehelp #ingintahu #seriusnanya #bantusharing #firs1stimemom

3 Balas

jangan bangunkan baby waktu malam untuk minum susu .. biarkan saja dia tidur , waktu malam bagi susu time dia nangis je .. sebab tidur malam lagi penting dari minum susu dan otak baby berkembang pada waktu malam .. biar kan sahaja tanpa ada gangguan ☺️

10mo ago

Oh yaka ? Kalau begitu tak apala bukan apa risau berat dia jeee.Tq sis jawapkan

betul tu..anak saya umur 3 bulan..pukul 9.30 minum susu pukul 10 da stat tdo...terjaga pukul 2@3pagi nak susu..tp kadang2 tu BG susu xnak tolak..BG puting kosong lena tdo sampai ke cerah..

10mo ago

Itulaaa sama kita.Tu sekarang saya bagi puting kosong je dulu.Kalau bagi puting kosong dia nangis macam kena dera baru bagi susu 🤣

iye baby saya 3 bulan pun begitu, sbb baby 3 bulan susu ikut demand dia. Baby ni kalau lapar thu aje dia cari mak nye 😄 Kalau dia boleh tidur malam itu lebih baik sis..

10mo ago

Mmg lebih baik begitu.Tapi kadang risau berat dia je.Sbb tu jadi risau kalau dia kurang minum susu waktu malam.Tapi dah kalau baby 3 bulan mmg macam tu tak apala.Lega sikit 🤭