Pregnancy test berbeza tapi satu line dan satu lagi 2 line

Hi mommies! Saya nak tanya pengalaman mommies.. saya lewat period dan sudah pun cek upt..last day period 10/5/2022 period saya memang tak pernah tetap sejak kawin. Saya cek upt guna yang strip semua positif dan saya try guna cassete tapi dia macam tak nampak line. Saya pergi klinik doktor kata saya kencing kotor dan dalam masa yg sama saya pening2 mual2..kenapa ye ada siapa yg mengalami macam saya#ttc#firstbaby #pleasehelp #ingintahu #tolongsaya

Pregnancy test berbeza tapi satu line dan satu lagi 2 line
10 Balas

Time sy sblm ni mmg pkai strip yg hijau tu je utk cek, smalah line pudar kita tu 2 line.. dan sy mmg pregnant. Utk senangkn hati, sy test setiap hari pagi petang malam.. dlm few days.. InsyaAllah ada rezeki awak bulan ni ♥️ byk2 doa dan bersedekah subuh.

2y ago

Amin Terima kasih banyak awak 🥺🥺

Saya nampak samar2 semua upt awak.. repeat lagi 3 hari guna urine pertama.. upt strip tu dia 10miu .. sebab tu positif.. yg lain 25miu.. clear blue awak pun nampak ada samar dah.. semoga ada sinar buat awak.. jaga diri jaga pemakanan ..

2y ago

Mata orang ttc ni pantang nampak line awak.. takpa jaga diri jaga kesihatan jgn overthinking sebab x da sapa boleh pujuk kita melainkan diri sendiri.. bukan keluarga bukan kawan.. diri sendirj sahaja .. 🥰

Kena repeat test lagi. Line kena terang n makin terang. Nak mudah kalau Sis duk area kl boleh buat hcg test kat kl. Cepat dapat result sejam dua. Saya pernah double line malap. Jumpa pakar kat kpmc puchong dia scan takde apa2

2y ago

Hahah tula saya pun pening

Kadang faktor urine tu sendiri kurang atau trlebih boleh jd gitu jgk.. guna urine 1st sekali dan try guna yg lain plak sis

2y ago

Terima kasih awak😊😊

Lewat dh berapa hr? Saya lewat sampai 46hari masih -ve, masuk 50hari lewat buat upt baru double line

2y ago

ada kuga senasib macam saya harini ni cd 47 cek masih negetif. nnt tunggu sampai cd 50 juga lah baru test semula😁

Yg saye tau dip n Tell ni Mmg tepat .. yg jenis strip tu selalu scam . Cuba awak test lagi minggu depan

2y ago

Terima kasih awak🤗

klau nk lbih tepat baik pegi klinik atau hospital ..check beta hcg

2y ago

Kalau buat beta hcg dekat klinik swasta ke sis? Mahal tak biasanya dia charge?

Kalau nk confirm pegi buat ujian darah beta hcg

2y ago

InsyaAllah nanti saya pergi. Tapi saya pergi klinik doktor cek upt 1 line lagi dan dia kata saya kencing kotor tak pregnant pun

so skg cm mna sis?btl prgnt ke

2y ago

Saya tak pregnant masa tu tapi alhamdulillah saya baru cek upt 3 hari lepas naik terang. Doakan saya ya☺️

try upt lain

2y ago

Okey seminggu lagi saya cek