Nipple Crack

Hi mommies. Saya mommy kepada baby 10bulan. Baby dah tumbuh gigi atas dan bawah. Saya dah start ada masalah nipple crack yang macam melecet sampai ada luka luka di sekeliling nipple saya bila breastfeedkan baby. Dah tahan sakit hampir sebulan… sampai rasa nak stop susu badan. Tapi baby masih belum terima susu formula dan susu badan saya alhamdulillah masih cukup. Saya dah try dah sapu krim tapi tak sembuh juga lukanya. Boleh tak mommies suggestkan apa krim yang bantu sembuhkan luka ni dengan cepat dan berkesan? Kalau boleh yang memang mommies sendiri dah cuba and nampak kesan dia. Thank you mommies! #bantusharing #nipplecream #nipplecrack #breastfeeding #firstmom

1 Balas

mcm sy dlu sy pnh guna 2 jenama ni pigeon dan palmers sgt2 recommended kalau puan nk beli cpt elok jika alami nipple crack..dlm.ms.yg sm try beli nipple shield try guna spnjng menyusukan bby bg make sure nipple btl2 ok ..mcm sy dlu dlm 3 ke 4 hari dh ok dh..mg puan cpt smbuh..aamiin dan dpmudahkan segalanya aamiin

5mo ago

mula2 mcm pelik dan tak selesa..tp bila dia dh lapar..lelama dia ok .tp take time... just puan try n error je k😉✌🏻