Air susu badan untuk first time mom

Hello mommies, saya dah bersalin dua minggu lepas tapi sampai sekarang susu badan cuma dapat paling banyak 2oz then kenkdg sy bila saya pam tu dapat dalam 1 oz je. Kenkdg sy campur dgn susu formula sebab susu badan mcm tak cukup untuk baby saya sebabnya lepas bagi dia minum susu badan tak sampai sejam dia menangis lagi nak susu. Betul ke cara saya mommies? Tolong bagi tips untuk first time mom ni ☹️#firsttimemom

4 Balas

jgn risau, susu awk cukup dah tu.. baby newborn hanya minum 1-2oz je.. and susu badan ni cpt hadam, sejam kemudian dia akn lapar balik.. tu normal.. newborn mmg kerap menyusu.. nanti lama2 dia akn demand lebih, dan susu badan akn supply ikut demand baby. awak jgn biasa kan pam nanti kacau demand & supply.. bila selalu pam susu akn supply lebih, dah kena buat jadual pam pulak utk elak bengkak susu..

12mo ago

Terima kasih tau. Saya selalu bagi dia minom susu badan.

ibu kena byk minum dan mkn lps pam..topup balik air susu..kena ambik mknn yg berat..misal Horlicks, anything yg boleh buat susu byk ...susu ibu cpt hadam .so mmg ank akan sntiasa lapar.😅

susu bdn cpt hadam. so normal je bby cepat lapar. bagi je lagi menyusu bdn. normal je 2w susu dpt 2oz. lagi kerap u bgi bby menyusu bdn, lagi byk susu dihasilkan.

baby saya skrg 12 hari. saya pon selalu dapat dalam 2 oz je hmm.