lenguh2 belakang badan

hi mommies, saya dah 38w. dah start rasa sakit2 dan lenguh2 belakang badan non stop😭 adakah tu petanda? plus sembelit yg teruk sangat sekarang ni. suami dah lah jauh 😭😭 mohon pencerahan sbb saya first time mummy, taktahu sakit contraction macam mana 😭😭

5 Balas

sy dh 39weeks 1st mum sama tanda mcm sis rasa. perut kerap mengeras tp tkda turun darah/ pecah air ketuban. cuma lenguh/ sakit pinggang tuh bearable lg. sy just monitor baby kick. kalau tk tahan sgt baru pi hospital

klo sakit blkg sy xrsa tnda nk bsalin. sbb yg 1st sy rsa kita rsa sakit memulas kjap ada kjp hilang. berejam brulang sakit tu sekata je. seluk dlm ada lendir drh. tu bru tnda. mmg rsa mcm nk berak..rsa cm sengugut.

sy jgk mcm sis dh start lenguh2 belakang dan kdng perut mengeras.. tp blum Ada tnda nak brsalin.. semoga kita smua diprmudhkan urusan dn bersalin nnti

salah satu tanda jugak sbb yela awak dah 38w. Tapi awak pantau je tanda2 lain yg lebih obvious ye.

mungkin tanda2 awl kot mamy standby jer sbb bby bila2 masa jer blh kluar 🙂‍↕️