Sakit kaki/belakang/badan

Hi mommies. Saya dah 26W and start sakit kaki/belakang. Ada cadangan tak untuk reduce sakit ni?

2 Balas

Bykkn minum susu sis.. n tdo make sure ade support perut and blakang kalau tdo mengiring.. sy gune bantal pregnant alhamdulillah blkg okey je.. lg satu make sure pakai kasut yg selesa.. beli kasut yg tapak lembut and xketat bhgian jari.. sng nk berjalan sb baby makin berat.. kalau jalan lame nt sakit tumit jgk kalau pakai kasut yg x proper.. pastu time dduk make sure jgn dduk lame.. mcm sy mmg make sure lepas dduk bberapa jam sy akan baring.. dduk pn kne bg postur btl..

Baby dah semakin membesar. Memang sakit sis. Minum susu, pastikan consume kalsium mencukupi utk mommy n baby. Rest. Kalau keje opis, banyak duduk. Make sure posture duduk yang selesa dan betul. Boleh bangun dan jalan² sikit setiap 1 atau 2 jam. Malam minta suami urut sikit. Pakai stokin khas pun boleh. Semoga dipermudah urusan mommy n baby. Take care ya ♥️