Sembelit 3rd trimester

Hi mommies, saya baru masuk 30 weeks terus rasa tak lawas nak buang air besar normal ke? Risau akan jadi sembelit kemudian hari.. hope mommies diluar sana sudi share apa yg mommies amalkan untuk elak sembelit time pregnant. Tq semua.. #pleasehelp

5 Balas

kalau saya dalam sehari makan buah & sayur, sayur bayam atau kangkung. dengan buah jambu. kadang kadang tak makan sayur pun, cukup buah jambu memang lawas hari hari tak sembelit. sis boleh tryy

saya kalau sembelit sy jalan sana sini,pastu rasa nk kluar trus je g membuang😂

Saya makan kismis cepat membuang. Sis boleh try kismis saya dlm 31 weeks dah ni

ambik pisang. tgk la dalam sejam tu confirm cirit. pisang sgt lawas ye...

Makan buah oren pun boleh sis xsembelit da