Susu drop

Hi mommies. Saya ada beberapa soalan mengenai breastfeeding. Baby harini genap 1 bulan dan susu saya drop sebab dari first day baby menyusu fm + df. Cuma lebih banyak ke fm kerana prolonged jaundice, susu tak banyak. So, persoalannya adalah kalau saya nak focus direct feeding, perlukah saya buat power pumping utk banyakkan susu? #advicepls #firsttimemom

1 Balas

kalau awak mmg nak df je, better df je terus. jaga waktu dia, sbb makin kerap baby myusu, makin byk susu kluar ikut demand anak . n then jgn stress2x.

6mo ago

tapi bila saya bagi direct feed, baby selalu tak kenyang sbb susu sikit 😭 kesian asyik merengek 😭😭